Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl | Volg ons HIER op Twitter

Inez Popko (fluit) en Nadejda Tzanova (piano)


  Adegeest, Bachlaan 21, 2252 NB Voorschoten

 

Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks 'Geef Adegeest vleugels' zal plaatsvinden op 10 maart 14.30 uur met Inez Popko (fluit) en Nadejda Tzanova (piano).

Tickets te koop aan de kassa.

 

Programma 10 maart 2019

 

 

Carl Reinecke - Sonata "Undine" op. 167

 - Allegro

 - Intermezzo. Allegretto vivace

 - Andante tranquillo

 - Finale. Allegro molto 

 

Franz Schubert - Serenade D 889

 

Gabriel Faure - Pavane

 

Stanislaw Moniuszko - Przasniczka (De Spinner), bewerking van Wilhelm Popp

 

 

Het Duo Popko & Tzanova is een samenwerking tussen een Poolse fluitiste en Bulgaarse pianiste die elkaar tijdens hun masteropleiding in het Koninklijk Conservatorium van Brussel hebben ontmoet. Vlak na de eerste optredens werd het duo in o.a. België, Italië, de Verenigde Staten en China uitgenodigd. In 2016 ging het duo op tournee in China om er de grootste concertgebouwen van 12 concerten te voorzien. Onlangs is het duo als enige duo fluit en piano tot finalist van het Boulder International Chamber Music Competition “Art of Duo” in Colorado, Verenigde Staten verkozen.
Het duo heeft een ruim repertoire in de klassieke muziek, van barok tot modern, maar speelt ook unieke en zeldzame stukken zoals bijvoorbeeld het Chinees stuk “Spring on Xiang River” hetgeen speciaal voor het duo door I. Popko gearrangeerd werd en die op veel waardering kon rekenen in China. Het duo heeft een cd “Music for flute and piano” uitgebracht met de meest bekende werken van Pierre Sancan en Carl Reinecke.
Naast standaard programma’s heeft het duo ook twee speciale programma’s ontwikkeld omtrent de verhalen van Undine uit de Germaanse mythologie en Pan uit de Griekse mythologie. In dit nieuw concept wordt het publiek uitgenodigd om het emotioneel en opwindend verhaal van de verteller I. Popko te volgen die de gebeurtenissen in die verhalen illustreert met poëzie en één samenhangend verhaal om het publiek te helpen zich te binden tot de muziekstukken op een hoger emotioneel niveau.

DE CD is online verkrijgbaar (kosten 12 euro) van Inez Popko via haar email: inez.popko@hotmail.com