Het Dumky Trio

Het Dumky Trio ontleent de naam aan Dvorak's meesterwerk opus 90. Dumky, meervoud van Dumka in het Tsjechisch,is een volkslied met afwisselend blije en trieste passages. Dat was ook het motto voor het trio, de muziek uitdrukking laten zijn van je gevoelens, je ziel erin leggen. Om tot een hecht ensemble te komen, namen de musici les bij Menahem Pressler van het befaamde Beaux Arts Trio. Dat heeft tot grote resultaten geleid, gezien de lovende kritieken:

'Een avond van subliem kunstgenot'

'Schitterende toonvorming - sprankelende en stimulerende weergave'

'Pure emotie'

 

Het Dumky Trio trad naast de buitenlandse tournees in Nederland op in o.a.het Concertgebouw, de Doelen en het Kurhaus.

 

Het Dumky Trio


Violiste Agnes Houtsmuller studeerde af met onderscheiding. Zij werd opgeleid door Herman Krebbers en Wiktor Liberman. Met het Europees Jeugdorkest speelde zij onder Abbado, Karajan, Solti en Barenboim. Zij won een Amerikaanse beurs voor het Aspen Music Festival en volgde masterclasses bij o.a. Yehudi Menuhin en Mehahem Pressler. Zij was prijswinnares van meerdere concoursen waaronder het internationale Szymanovski vioolconcours te Brussel. De componisten Ludwig Otten en Walter Hekster hebben werken aan haar opgedragen.
Haar CD 'Nymphes' met fluitist Koos Verheul werd door de pers zeer lovend ontvangen, (vakblad Luister gaf beoordelingscijfer 9). Agnes Houtsmuller is eerste violiste in het Residentieorkest.

Thomas Kanter studeerde cello aan de Royal Academy te London bij Vivian Joseph, David Soyer (in zijn geboortestad New York; tevens compositie) en Dmitri Ferschtman. Thomas Kanter is als plaatsvervangend solocellist verbonden aan de Munt Opera te Brussel. Als solist vertolkte hij Dvorak's celloconcert in London en tijdens het Aspen Music Festival. Hij speelde solo met Martha Argerich en Daniel Blumenthal. Op de televisie was hij te zien in Gideon Klein's trio.

 

Ana Sanchez Donate studeerde piano en kamermuziek in haar geboorteland Spanje en piano en zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waaraan zij nu als repetitor verbonden is. Regelmatig is ze te beluisteren tijdens concerten in Nederland, Frankrijk en Spanje,waaronder die op de Nederlandse en Spaanse televisie.In Nederland treedt zij op met o.a. het Concertgebouworkest, het Residentieorkest en het Rotterdams Philharmonisch orkest. In september 2010 gaf zij een recital in het Concertgebouw.

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl