Joost van de Laar

Joost van de Laar

De muzikale wortels van Joost van de Laar zijn te vinden in de popmuziek. Al met zestien jaar speelde hij in het Nederlandse folk-circuit als gitarist en zanger van liedjes van o.a. Jim Croce en Leo Kottke. Op zoek naar nieuwe muzikale prikkels ‘ontdekte’ hij op zijn achttiende de zgn. klassieke muziek.
Hij studeerde aan het conservatorium uitvoerend musicus gitaar, compositie en elektronische muziek. Onderwijl was hij actief als zanger/gitarist in diverse popbands., componeerde muziek voor documentaires en dirigeerde een aantal kamermuziekensembles.
Na zijn studie verrichtte Joost van de Laar pionierswerk door middels stichting New Limits, waarvan hij oprichter was, in Eindhoven een internationaal podium te starten voor de uitvoering van de nieuwste hedendaagse muziek. In diezelfde periode gaf hij zelf concerten in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Hij ‘onderzocht’ de geïmproviseerde muziek en trad op in o.a. het Bimhuis met gerenommeerde Jazzmusici.
Hij speelde regelmatig samen met collega gitaristen Enno Voorhorst en Emiel van Dijk.
Het componeren blijft als een rode draad door zijn muzikale leven heen lopen en resulteerde in 2002 in de oprichting van eigen ensemble, het Cilantro 7-tet, dat zich bezighield met de uitvoering van zijn muziek.
Sinds 2005 vormt hij een vast duo met fluitiste Desiree van Warmerdam.
Momenteel is Joost docent aan Kunstencentra in Eindhoven en Etten-Leur en geeft hij regelmatig concerten. Zeer recent is zijn samenwerking met de virtuoze Chinese erhu-speelster Fang Weiling.

 

 

 

 

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl