Diagilev Duo

Het Diagilev Duo bestaat uit Arina Aartsen en Katja Dirven Didychenko.

 

Arina Aartsen

Arina Aartsen, geboren in Kiev, Oekraïne, behoort tot de derde generatie van musici in haar familie. Al op 4 jarige leeftijd was zij achter de piano te vinden en met haar 7e jaar ging zij naar een speciale muziekschool. Dit alles resulteerde uiteindelijk in een studie aan het Pjotr Illitsj Tjaikovsky Staatsconservatorium te Kiev, waar zij in 1996 Cum Laude afstudeerde aan de afdeling Piano onder begeleiding van Professor V. Vorobyov. Naast haar studie Piano heeft zij ook Muziekgeschiedenis gestudeerd en in het zelfde jaar van afstuderen voor piano studeerde ze ook Cum Laude af aan de afdeling Muziekgeschiedenis. Na haar studie in Kiev is zij in Nederland aan het Sweelinck conservatorium verder gegaan en in 1999 heeft zij daar met succes haar studie “Aantekening Kamermuziek” afgerond. Bovendien heeft zij in datzelfde jaar haar Post-Graduate studie als Uitvoerend Musicus aan het conservatorium van Kiev afgerond.

 

Tijdens en na haar studie heeft ze geparticipeerd in meerdere concoursen zoals o.a. de “International Competition for Musical Performers” te Genève, Zwitserland, de “2nd International Piano Competition” te Sarrebourg, Frankrijk en de 5e en de 6e editie van het Eduard Flipse concours te Rotterdam. Verder heeft ze meerdere concerten gegeven, onder andere in Moskou in het “Center of Contemperary Music”, de Verenigde Staten, Oekraïne, Duitsland en natuurlijk Nederland. Sinds 1997 woont Arina in Nederland en is hier een succesvolle carrière begonnen.

 

Ze heeft meegewerkt aan de Holland Music Sessions te Alkmaar, de Master Classes van Heinrich Schiff, Mstislav Rostropovich en Alexander Rudin en in 2004 nog het Princes Christina Concours. Hierbij heeft de cellist Sebastiaan van Halsema, welke zij begeleidde, de tweede prijs gewonnen. Ze heeft eerder al haar medewerking verleend aan het Cello-festival van Dordrecht in 2001, 2003 en 2005 en was begeleidster van Lisa Ferschtman, halve finaliste van het “Koningin Elizabeth Concours” te Brussel 2001. Op dit moment is Arina woonachtig in Duitsland. Daar doceert ze piano aan de Jugendmusikschule Hochschwarzwald in Titisee-Neustadt en Internat Gymnasium Birklehof in Hinterzarten.

 

 

Diagilev Duo

 

Katja Dirven Didychenko

Katja Dirven Didychenko is in Kiev (Oekraïne) geboren. Vanaf haar negende jaar volgde ze cello lessen. In 1993 ging ze studeren aan de Tchaikovski National Music Academy eveneens in Kiev. In 1998 is zij daar Cum Laude afgestudeerd. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte ze diverse tournees door Europa. Hierbij trad ze ook op als soliste. In 1995 is hiervan een CD verschenen.

 

Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Bij het International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev, behaalde ze een 4e prijs. Sinds 1998 woont Katja in Nederland. Daar vervolgde ze haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Marien van Staalen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Dimitri Ferschtman.

In 2004 is ze in Rotterdam afgestudeerd voor 2e fase solo en kamermuziek bij Herre-Jan Stegenga. Kamermuziek lessen volgde ze bij Misha Furman en Benzion Shamir. Katja volgde diverse masterclasses, onder andere bij Martti Roussi, Steven Isserlis, David Geringas, Alexander Rudin en Godfried Hoogeveen.

 

Katja is als remplaçant actief in diverse orkesten in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch- en Nederlands Kamerorkest en Brabants Orkest. In het Amsterdam Symphony Orchestra speelt ze regelmatig als aanvoerder van de cellogroep. Naast klassieke muziek begeeft Katja zich ook op het gebied van de lichte muziek. Dit begon in 2001 met de musical Foxtrot. Sinds 2003 maakt ze deel uit van het ensemble rond zangeres Wende Snijders, waarmee ze tot juni 2006 gespeeld heeft. Katja is ook werkzaam als cellodocente bij het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam.

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl