Julia Dinerstein

Julia studeerde aanvankelijk viool, eerst bij haar vader Boris Dinerstein, daarna aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Hierop volgend studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde.

 

Julia DinersteinVan 1991 tot 1998 woonde Julia in Mexico City, waar zij deel uitmaakte van de Mexico City Philharmonic en het Morelos Kamerorkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen en daarna als aanvoerder 2e violen van het Nationaal Symfonie Orkest van Mexico. In 1994 won zij het Nationaal Vioolconcours. Ze was solo violiste van het Arion Quartet, het Atril 5 Ensemble, het Camerton Ensemble, het Onix Esemble en het Trio Continuum (concerten in Mexico, Duitsland, Noorwegen, België) and trad met verscheidene orkesten in Mexico op als viool en altviool solist. Van 1998 tot 2002 woonde Julia in Noorwegen waar zij actief was als kamermusicus, aavoerster in diverse orkesten en coach van strijkers in de Noorse Muziekscholen orkest.


Als soliste en kamermuziek uitvoerende nam ze 4 CDs op, en nam ze deel aan Cervantino, Musica Nueva, Historic Center International Festivals , het Internationaal Festival voor Muziek en Theater, Schwaebischer Frueling (Duitsland), Limburgs Festival, Opera in Beauforthuis (Nederland), Tuscan Sun Cortona, Settimane Musicale di Stresa (Italie) Ost-West Musikfest (Oostenrijk) Joventuts Musicals (Mallorca - Menorca, Spanje) waar ze kamermuziek met o.a. Michael Kugel, Dmitri Sitkovetski, Mania Smits en Niek de Groot speelde. Sinds 2002 woont Julia in Den Haag en speelt zij talrijke recitals en kamermuziekconcerten binnen en buiten Nederland, onder andere als lid van The Hague String Trio. Zij is altviooldocente aan het ARTEZ Conservatorium in Arnhem, Maastricht Conservatorium en het Hellendaal Muziekinstituut in Rotterdam.

 

Elke zomer geeft Julia masterclasses in Frankrijk, Italie en Slowakije, zij heeft ook masterclass in China gegeven. Julia werkte als gastaanvoerster bij Het Orkest van De Munt (Opera van Brussel), Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Holland Symfonia en het Limburgs Symfonie Orkest. Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk.

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl