Mikhail Zemtsov

Mikhail Zemtsov werd in 1969 geboren te Rusland en ontving zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder. Daarna studeerde hij aan het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou bij Galina Odinets en aan het Maastrichts Conservatorium bij Mikhail Kugel (Soloist Master Degree "cum laude"). Hij ontving het "Diplome with Distinction" aan het Associated Board of Royal Schools of Music (GB) en het "Solist Diplom mit Auszeichnung" aan Hochschule für Musik, Hamburg, Duitsland.

 

Mikhail ZemtsovHij is winnaar van verschillende concoursen:  1st International Viola Competition (1998, Wenen) en Elisa Mayer String Competition (1998, Hamburg).

 

Als solist trad hij onder andere op met het Moskou Conservatorium Kamerorkest, het Lima Philharmonisch, New World Chamber Orchestra, Nationaal Symphonie Orkest van Mexico, Luxembourg Philharmonisch (R.Strauss "Don Quixote" met Misha Maisky als cellist), Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Stavanger Symphonie Orkest en Het Residentie Orkest in Rusland, Duitsland, Belgie, Holland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg,Zweden, Noorwegen, Canada, Mexico en Peru en nam 6 CDs met kamermuziek op (Sony Masterworks, Tower records, Deutsche Welle Koeln).  Zijn solo cd “The last Rose of Summer” is op de 2e plaats van de top 50 van de Tros geëindigd en heeft als cijfer 9 gehaald bij het tijdschrift Luister.

 

Zemtsov is veelvuldig te horen op de Internationale Festivals zoals Zacatecas en Cervantino International Festivals ( Mexico), Bastad Festival (Zweden), Rosendal Festival (Noorwegen), Lübecker Kammermusikfest (Duitsland) ,Tuscan Sun (Italie) en het Amsterdamse Grachtenfestival. Hij speelt kamermuziek met onder andere Bella Davidovitch, Dmitri Sitkovetski, Sara Chang, Alexander Markovitch , Janine Jansen, Julian Rachlin en Boris Berezovsky. In 2004 heeft hij samen met de gitarist Enno Voorhorst Duo Macondo opgericht. Sinds 2002 is hij aanvoerder altviolist in Het Residentie Orkest.

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl