Patric Barendregt

Patric Barendregt werd geboren in maart 1976. Hij begon op z'n 10e jaar met piano spelen en behaalde twee jaar later de 3e prijs bij het AVRO-concours voor amateurmusici. In datzelfde jaar werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet.

 

Patric BarendregtOp 12 jarige leeftijd voerde Patric het piano-concertino van Gerard Hengeveld uit met de Vereniging Haags Jeugdorkest, waaraan hij als slagwerker verbonden was. Later dat jaar werkte hij mee aan het televisieprogramma 'Solo voor een kind' t.b.v. Foster Parents Plan.

 

Daarna nam hij deel aan verscheidene festivals, concoursen en masterclasses. Hij behaalde o.a. een 4e prijs met eervolle vermelding bij het radio concours 'Concertino Praga' te Praag in 1991 en nam deel aan Holland Music Sessions in 1996 en 1997. In datzelfde jaar was hij tevens te zien bij de piano-marathon van de AVRO en nam hij deel aan de Hamamatsu international piano competition in Japan. Samen met wederom het VHJ olv. Lex Veelo ging hij in de zomer van 2002 op tournee door Italië met het 3e pianoconcert van Beethoven, dat hij met hetzelfde orkest ook drie keer in Nederland op de planken zette.

 

Patric behaalde zijn diploma 1e fase met pedagogiek in 1999 aan de vakopleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rian de Waal. Twee jaar later behaalde hij zijn diploma 2e fase solospel aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Alwin Bär en Alan Weiss. Gedurende zijn hele studie is Patric regelmatig gecoacht door Gerard Hengeveld en studeerde hij muziek wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

 

Vanaf jonge leeftijd werkt hij samen met diverse gezelschappen als leider en repetitor in diverse muziek genres en vanaf januari 2000 is hij als docent verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer.

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl