Rië Tanaka

Rië Tanaka studeerde piano aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music. Reeds tijdens haar studie won ze in Japan diverse prijzen. In 1987 behaalde ze de eerste prijs op het Mozart Concours in Tokio, een wedstrijd die verbonden is aan het prestigieuze Mozart Festival in Salzburg.

 

Rie TanakaVia een beurs van de Nederlandse regering kreeg zij de gelegenheid om te studeren bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In 1991 studeerde ze cum laude af. Ook in Nederland viel ze in de prijzen. Zo won ze onder meer de eerste prijs op het Eduard Flipse Concours.

 

Intussen is Rië Tanaka uitgegroeid tot een begenadigd kamermuziekspeler en werkte o.m. samen met Herman Krebbers, Nobuko Imai, Lieuwe Visser, Roger Bobo, Wolfram Christ, Roeland Duyne en Esther Apituley. Haar interesse gaat niet alleen uit naar klassieke muziek, maar ook naar jazz en geïmproviseerde muziek. Op dit gebied gaf zij met de altvioliste Esther Apituley op theater geïnspireerde concerten in Japan en Nederland.

 

Haar internationale carrière als concertpianiste leidde tot samenwerking met het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Asia Symfonie Orkest en het Nagoya Symfonie Orkest. Zij heeft een breed en gevarieerd repertoire, waaronder muziek van Bach en Scarlatti tot Messiaen en Kees van Baaren. Haar favoriete muziek is van Mozart.

 

 

---------- Terug naar musici ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl